Следващият двубой на Антъни Джошуа може и да не бъде защита на нито една от световните му титли, обяви промоутърът Еди Хърн.

Британската звезда трябва да се изправи или срещу Кубрат Пулев за пояса на IBF, или срещу Олександър Усик за този на WBO. Вчера се появи информация, че е постигнато споразумение Кубрат да се бие с Джошуа през май на стадион „Водафон Арена“ в Истанбул (Тур), но по-късно стана ясно, че Еди Хърн се е срещнал с представителите на Усик в Лондон за преговори.

Днес обаче световните медии цитират изказване на мениджъра в YouTube канала на „Мачруум боксинг“, в което той признава за възможността следващият мач на Джошуа да не бъде срещу нито един от двамата, а срещу Дилиън Уайт.

„Смятам, че през следващите 18 месеца Дилиън със сигурност трябва да получи мач за титлата. Но може би пък трябва да направим мач срещу Джошуа. Ей Джей няма да позволи поясите да му диктуват какво да прави. Може би пък ще отсвири Пулев и Усик и ще се бие с Дилиън през лятото. Всичко може да се случи. Цяла Великобритания ще спре, за да гледа този двубой“, каза Хърн, цитиран от Boec.bg.

„Двамата винаги ще имаме неприязън помежду си. Да, можем да се държим възпитано. Ако го видя да припада на улицата, ще спра колата си и ще му помогна. Но, ако се бием, ще го прегазя“, добави Дилиън Уайт.

Еди Хърн разкри още, че е предложил 7-цифрена сума на Анди Руис, за да се изправи срещу Уайт, като преговаря и с Александър Поветкин.