Британският промоутър Еди Хърн обясни защо двубой между шампиона в тежка категория на WBA, IBF и WBO Антъни Джошуа и бивш световен шампион Тайсън Фюри може да се проведе в Саудитска Арабия, а не в родината на двамата Англия.

„Нашето правителство не инвестира в организиране на големи събития във Великобритания, просто нямат такава нужда. Тук всеки уикенд се провежда футболен мач от Висшата лига, на който се продават между 50 и 80 хиляди билета. Но в други държави, като Нигерия, Конго, Китай, Саудитска Арабия, Катар и Абу Даби, правителства и министерства на туризма разполагат с огромни бюджети, които искат да изразходват за привличане на важни събития. Така те показват своята страна пред света като интересно място за туризъм“, обясни Хърн, цитиран от Boec.bg.

„Някой ми писа снощи:„ Как, по дяволите, Саудитска Арабия, Еди? Кой го е грижи за парите? Не бъди толкова алчен, просто се уреди боя в Англия“. Но мислите ли, че ще отида при момчетата и ще кажа: „Момчета, можете да спечелите по 150 милиона долара за битка в Саудитска Арабия или по 40 милиона за битка във Великобритания“? Не се прави така, мислете малко. Е, ако разликата беше 10 милиона… Но сега не е така – когато се бият на друго място, получават два пъти повече. Невъзможно е да игнорираме това. Особено когато става въпрос за двубой, който се случва само веднъж“, добави промоутърът.