Носителят на пояса на WBC Дионтей Уайлдър е един от милионите фенове на бокса, останали разочаровани от бившия световен шампион Анди Руис.

Американецът от мексикански произход успя да отнеме световните титли на Антъни Джошуа през юни миналата година, но през декември безславно му ги върна след слабо представяне в реванша, дължащо се на наднорменото му тегло и неспазването на дисциплина по време на подготовката. Това накара Уайлдър да си призна, че е очаквал много повече от Руис, тъй като е вложил емоции в представянето му.

„Бях много разочарован от Анди, може би защото бях прекалено развълнуван. Наистина исках да го видя как постига величие. Особено заради това, което му се случи извън бокса, след като почти го изгониха от апартамента му. Не знам какво е да те изгонят от дома ти, и никога не бих искал да разбирам какво е да си бездомен, но той беше на този ръб и беше спасен от ангел. Дадоха му възможност, страхотна възможност да бъде мега звезда. Руис го победи, нокаутира го, свали го четири пъти и го разкара. Направи най-великия мач в живота си – но, в реванша, прецака всичко“, каза Уайлдър пред ESPN, цитиран от Boec.bg.