Оспорван двубой, който ще изправи на ринга един от най-добрите български бойци и призьор от престижни международни турнири срещу многократен национален шампион по карате киокушин кан от Украйна, предстои на 22 февруари на SENSHI 5.

Един срещу друг във Варна ще излязат рекордьорът по победи в SENSHI Петър Стойков, който миналата година стана номер 1 в света по муай тай на WMF, и 21-годишният Владимир Сергеев.

Сблъсъкът между двамата е в категория до 70 кг и ще протече по правилника на KWU SENSHI, който позволява хвърляния и удари с лакти в главата. Двубоят между Стойков и Сергеев е втори в програмата на галата.

Със своите три участия и 5 победи в елитната верига, Стойков е боецът с най-много победи на арената на SENSHI досега. Отново, обаче, пред себе си има много сериозен противник. Освен многократен шампион по карате киокушин кан в родината си, сред успехите на Сергеев са и второ място от държавното първенство по кикбокс на Украйна от ISKA през 2018 г., титла по украинското национално бойно изкуство Хортинг, бронз от европейското първенство по карате киокушин на KWU и сребърен медал от евроазиатския шампионат по карате киокушин кан през 2014 г.

Специално за SENSHI 5 в България ще пристигнат световни звезди в бойните изкуства. Този път сред почетните гости са три холандски кикбокс величия – четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс. Към тях ще се присъедини и генералният секретар на най-голямата киокушин организация KWU (б.р. – Световният киокушин съюз) Шихан Александър Пичкунов, който има финал на световните серии Гран При по К-1 през 2007 и 2008 година. Специалните гости ще влязат и в една важна роля по време на SENSHI – те ще бъдат рефери на някои от битките.

На 22 февруари във Варна публиката на SENSHI ще види още 8 двубоя между едни от най-големите имена на бойните спортове от общо 11 държави. На ринга ще се определят и носителите на две световни титли по кикбокс от WAKO PRO, както и новият европейски шампион на същата организация в категория до 75 кг, където претендент е варненският ни кикбоксьор Богдан Шумаров, а титлата вакантна. Отново на 22 февруари на SENSHI 5 капитанът на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов ще направи и първа защита на Световния си пояс от WAKO PRO.

Билетите за SENSHI 5 вече са в продажба (може да ги закупите от ТУК) и са с цени 10 и 20 лева. Цялата бойна карта може да видите на уебсайта на SENSHI - https://senshi.com/, както и в социалните мрежи на веригата https://www.facebook.com/senshigala/ и https://www.instagram.com/senshi.gala/

SENSHI 5 се провежда със  специалното съдействие на А1, Централна Кооперативна Банка, ЗАД "Армеец", "България Ер", "М  Кар София" и Bang&Olufsen.