Атанас Божилов направи успешна първа защита на световната си титла WAKO PRO в стил К-1, пише boec.bg.

Капитанът на националния отбор на България по кикбокс не остави никакъв шанс на португалеца Адолфо Барао, доминирайки през всичките 15 минути.

Победата за Божилов дойде чрез единодушно съдийско решение (46-50, 45-50, 46-50). Вълнуващата предпоследна битка за вечерта бе в кат. до 71.8 кг., а рефер на срещата бе Красимир Димов.

Срещата започна спокойно, като и двамата опипваха почвата в първите две минути. Българският ас пръв започна настъплението с няколко ритника в тялото. Барао търсеше бързи и изненадващи единични атаки, които обаче не му донесоха никакви дивиденти.

Божилов продължи с умната игра и във втория рунд. Българинът държеше центъра на ринга и не спираше да се движи. Обратният гард на шампиона му помогна да нанесе няколко силни леви крошета в тялото на португалеца.

Иберийският кикбоксьор започна да напипва ритъма на двубоя и атаките му започнаха да стават малко по-креативни. Това обаче го откри за десния прав на Наката, който не чакаше втора покана и на няколко пъти наказа съперника си.

С течение на времето резултатите от ритниците на Божилов започнаха да стават видими. Дясната страна на тялото на португалеца придоби съвсем различен цвят, а той играеше от заден крак, търсейки най-вече контриращи удари. Четвъртия рунд завърши с перфектен ляв прав в лицето на Барао, който не успя по никакъв начин да затрудни 34-годишния българин.

В заключителната част претендентът започна да играе далеч по-агресивно, но Божилов го маркираше с много добри контриращи удари и не позволи никаква изненада.