Тайсън Фюри отново е световен шампион, след като детрoнира носителя на трофея във версия WBC Дионтей Уайлдър след технически нокаут в седмия рунд. Освен това британецът спечели и титлата на списание "Ринг".

Това е 30-а победа на сметката на Фюри, като британецът има и едно равенство срещу днешния си противник в предишнaта среща между двамата.

Шоуто между двамата се проведе в Лас Вегас, в "MGM Гранд Гардън Арена", а американецът бе видимо разклатен след нокдауна в който бе пратен в третия рунд.

Загубата е и първа на сметката на американеца, който до момента имаше 43 победи и едно равенство в предишните си срещи и бе направил общо десет защити на титлата си.

Oще от първия рунд битката между двамата започна доста настървено и те си размениха удари, а във втория рунд определено американецът бе малко по-активният и в съдийските карти се виждаше по един рунд за двамата след първите два.

Разковничето обаче бе в третия рунд, когато Уайлдър бе пратен в нокдаун и след това играта му сериозно се разстрои, тъй като видимо той не се чувстваше никак добре.

В четвъртия рунд янкито не можеше да пази равновесие и на два пъти се препъна и падна на ринга, но не бе маркиран нокдаун. 

В следващите рундове имаше само един боксьор на ринга и това бе Фюри, а неговият противник бе безпомощен и бе разклатен. В седмия рунд реферът спря мача и в крайна сметка победата бе за Фюри с технически нокаут.

Проблемът при Уайлдър бе силна от лявото ухо, като вероятно Фюри бе спукал тъпанчето му.