Джо Джойс, който е настоящ сребърен медалист в „тежка“ категория от Олимпийските игри в Рио през 2016 година, заяви, че очаква Антъни Джошуа да победи с боксови умения, а не със сила Кубрат Пулев.

Британецът има 10 поредни успеха на професионалния ринг, като е планирано да излезе срещу сънародника си Даниел Дюбоа (14-0) на 11 юли в Лондон. Той се намира на 20 позиция в „тежка“ категория в авторитетната боксова ранглиста на сайта boxrec.com. Джойс е един от само 4 боксьори в топ 20 без допусната загуба. (останалите са Тайсън Фюри, Олександър Усик и Филип Хъргович).

„Човек никога не знае, все пак говорим за „тежка“ категория, където един удар може да промени всичко. Въпреки това съм убеден, че Джошуа ще постигне победа в този мач. Смятам, че той ще продължи да прави това, което му донесе успех в предишната среща и което е научил през годините. Не мисля, че ще преследва нокаут, но все пак, ако му се отдаде възможност, всички знаем с какъв арсенал разполага той“, сподели Джойс пред BoxingScene.com, цитирани от „Тема спорт“.

Сблъсъкът за три от световните титли в „тежка“ категория, трябва да противопостави шампиона Антъни Джошуа и претендент номер 1 на IBF – Кубрат Пулев. Към момента индикациите са, че срещата между тях ще бъде отложена заради пандемията от коронавирус, като опциите са за края на лятото или началото на есента.