Най-чаканият сблъсък в UFC, противопоставящ шампиона в „лека“ катрегория – Хабиб Нурмагомедов и претендента Тони Фъргюсън бе отменен, пише boec.bg.

Битката беше планирана за 18 април и бе главна на събитието UFC 249, но няма да се случи. Причината е, че непобеденият дагестанец не може да пътува до САЩ от съображения за сигурност в Русия поради разрастващата се пандемия от коронавирусна инфекция. Според Фъргюсън титлата на Нурмагомедов трябва да бъде отнета.

„Трябваше да е тук преди да затворят границите на Русия. Той просто не искаше да се бие. Уплаши се и избяга“, коментира разочарованият Фъргюсън.

Двубоят между тях няма да се състои за пети път. Първият трябваше да се проведе през далечната 2015 година, но травма на Нурмагомедов отложи провеждането на срещата. През 2016 година и Фъргюсън се контузи. Проблем със свалянето на килограми на Нурмагомедов пък беше причината за проваления трети сблъсък между тях, който трябваше да се състои през 2017 година. Нова травма на Фъргюсън пък отлочи за 4 път мач между тях. Двамата трябваше да спорят за вакантната титла в UFC през 2018, но и тази среща пропадна.

Припомняме, че тези дни Питър Куили – приятел на Конър Макгрегър, сподели, че очаква дагестанския боец да не успее да излети за САЩ. Подобно мнение изказа и сънародникът на Нурмагомедов – Олег Тактаров.