Бившият шампион в тежката категория, Майк Тайсън е голям фен на смесените бойни изкуства (ММА), но не мисли че бойците там ще могат да се мерят финансово с боксьорите.

Има немалко боксьори, които изкарват повече пари от най-големите бойци на UFC. Освен суперзвездата Конър Макгрегър, много малко са бойците, които са взимали седемцифрени суми.

Дори най-големият хонорар на Макгрегър бе получен, когато се състезаваше в бокса срещу Флойд Мейуедър през август 2017-та. Тази битка бе на второ място по приходи от pay-per-view с 4 милиона поръчки.

Освен ирландеца много UFC бойци могат само да си мечтаят за милиони приходи от двубой. Последният опонент на Макгрегър, ветеранът в UFC Доналд Серони взе базов хонорар от 200 000 долара.

Тлъстият чек на Макгрегър от битката с Мейуедър приласка много UFC бойци открито да предизвикат други боксьори на битки.

Въпреки че се справят много добре с платените гледания и разпродават зрителските места на събитията си ММА е далеч от заплащанията в бокса.

"ММА винаги ще има много повече гледаемост и съдържание от бокса, но боксьорите винаги ще изкарват повече пари от ММА бойците," категоричен е Майк, цитиран от Фокус.

"Интересно е защо не изкарват повече пари, не виждам логиката. Не знам... те може би не генерират толкова приходи. Атрактивно е, вълнуващо е... но UFC бойците не изкарват достатъчно пари", завърши легендата.