Тайсън Фюри предупреди, че иска да доминира като световен шампион подобно на Владимир Кличко – и възнамерява да остане номер 1 при най-тежките, докато не прекрати кариерата си.

„Циганският крал“ сложи край на дългото царуване на украинеца в тежката дивизия след победа по точки през 2015, а впоследствие стана двукратен световен шампион след страхотна победа над Дионтей Уайлдър през февруари тази година.

Непобеденият 31-годишен боксьор не смята, че има какво да доказва на ринга, след като е спечелил всеки един пояс в категорията, но разкри как психическото му състояние е извлякло ползите от продължителната му отдаденост към спорта.

„Постигнал съм повече от всеки действащ световен шампион в момента. Никой не може да се приближи до успехите ми. Щастлив съм с кариерата си и това, което правя. Ако не се бия отново, ще бъда щастлив. Аз съм завършен боксьор. Печелил съм всеки един колан в бокса – от британската титла до това да стана обединен световен шампион. Кличко доминираше до 40-годишна възраст".

"Много от великите шампиони продължават да се боксират. Не се боксирам заради парите или славата, не се боксирам заради даден колан. Боксирам се, защото това ме прави психически щастлив и обичам да го правя. Няма какво да доказвам. Защо да приключвам, когато съм още толкова млад? Надявам се да се бия още дълго време и да се откажа, докато съм на върха“, започна той ексклузивно за Sky Sports.

В последните седмици се спекулира, че Фюри може да се бие срещу Антъни Джошуа за абсолютната световна титла в тежка категория. На първо място обаче за шампиона на WBC е третият сблъсък с Уайлдър, като все още няма потвърдена дата и място за мача помежду им. „Хората казваха, че никога няма да бъда достатъчно отдаден".

"Отписаха ме, защото не изглеждах добре, защото световен шампион беше Владимир Кличко. Впоследствие се съмняваха, защото изпитвах психически проблеми, а след това никой не очакваше да оцелея след онзи нокдаун в първия мач с Уайлдър".

"Последва втори мач, отново бях в ролята на аутсайдер в очите на мнозина. Но днес стоя пред вас като световен шампион и водещ боксьор в категорията. Все още съм дебел, грозен, плешив, голям и не мога да бъда спрян“, завърши британската звезда. /БГНЕС