Договорката за боксовото супершоу между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, което трябва да включва два мача за общо около 300 милиона евро през 2021 г., изглежда е пред провал.

Поне към момента това сочат прогнозите във Великобритания, след като бахрейнската компания КНК Sports, нагърбила се с организацията, уволни Даниел Кинахан от ролята му на официален спортен съветник.

Именно ирландецът бе човекът, задвижил договорката между щабовете на Фюри и Джошуа, за което съобщи Циганския крал в социалните мрежи. На Кинахан обаче му се носи слава на син на един от най-популярните наркобосове в света.

Ирландското правителство апелира към Бахрейн да скъса връзките си с Даниел Кинахан, след информациите за неговата роля в организирането на боксовото шоу.

Така остава огромна въпросителна около мачовете, а според днешните британски вестници, постигнатата принципна договорка реално отпада, пише corner.dir.bg.

В добавка, екипът на украинския боксьор Олександър Усик обяви, че ще съди Антъни Джошуа и ще иска отнемане на титлата му във версия WBO, ако AJ се бие първо с Фюри, а не с Усик. Той е претендент №1 на версията, а хронологично редът му за среща с шампиона идва след този на Кубрат Пулев (IBF).