Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев има идея да се изправи срещу непобедимия Тайсън Фюри за обединение на световните титли в тежка категория на професионалния бокс.

Това заяви агентът Кобрата Ивайло Гоцев. За целта софиянецът трябва да се боксира с Антъни Джошуа и да го победи, след което може да излезе срещу Циганския крал.

"Да бие Джошуа ще е идеалната стъпка към сблъсък с Тайсън Фюри. Кубрат вече победи по-младия му братовчед Хюи, а чувства, че Хюи е по-добрият Фюри", изказа се уверено Гоцев.

Напоследък той е доста активен по темата в британските медии, за разлика от мениджъра на AJ Еди Хърн, който не бърза с обявяването на нова дата и място за двубоя с Кобрата, който бе отложен заради пандемията от коронавирус. Ивайло Гоцев дори предупреди Хърн, че с това протакане, ще загуби доверието на боксовия свят.

Британският промоутър има апетит към организирането на мечтан сблъсък в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри през 2021 година, но преди това и двамата боксьори имат ангажименти. Джошуа трябва да се бие с Кубрат Пулев, а Фюри има планиран трети мач с американеца Дионтей Уайлдър. А различен изход от победи за британците, ще обърка напълно сметките за двубой между тях.