Антъни Джошуа, който е световен шампион на IBF, IBO, WBA, WBO в тежка категория, коментира в интервю за „Sky Sports“ другото голямо име при най-тежките – Тайсън Фюри (световен шампион на WBC).

„Какво виждате в него? Няколко залъгващи движения, подскачане наоколо, това ли го прави толкова страшен и опасен?

Явно нашият спорт страда от такава липса на талант, че хората се възхищават на залъгващите движения и безсмисленото подскачане по ринга. По всичко личи, че това е достатъчно, за да те наредят сред най-великите на твоето поколение“, разясни шампиона, цитиран от Boec.bg.

„AJ“ направи и анализ на играта и представянето на „Циганския крал“.

„Все още не мога да разбера, коя е толкова страшната му страна и защо хората го смятат за непобедим. Не ме разбирайте погрешно, не го подценявам и продължавам да го мисля за страхотно предизвикателство, но не за толкова талантлив боксьор.

Трябваха му доста години, за да достигне това ниво. Мачът му с Владимир Кличко бе първият му мач срещу истински съперник. Да, той спечели двубоя, но защо му бяха нужни цели 8 години.

В продължение на две години пък се опитваше да се бие с Дионтей Уайлдър. Не е доказал, че може да се доказва в поредни тежки мачове. Проблясъците му са веднъж на няколко години“, обясни 30-годишният боксьор.

Джошуа коментира и срещата му с Тайсън Фюри преди дни в испанския курорт Марбея.

„Срещата ни беше доста странна. Бях край басейна с момчетата си, а отсреща голяма група ме разпозна и започна да пее името на Фюри, очевидно да ме дразнят.

В един момент това стана досадно и отидох да им кажа, че нямам нищо против да харесват него, но всички сме тук, за да си прекараме добре, нека се насладим на почивката си.

Те се успокоиха, а в следващата минута видях самият Фюри. Беше доста странно, но и забавно. Надявам се скоро пак да сме лице в лице, но на ринга“, разкри Джошуа.

Следващият сблъсък на ринга за Джошуа ще бъде двубоят за световната титла срещу Кубрат Пулев, но по всичко личи, че „AJ“ гледа и към сблъсък с „Циганския крал“.