Ушите на Рой Джоунс-младши ще бъдат застраховани за боя с Майк Тайсън, заяви мениджърът на боксьора Жолт Барна. На 12 септември в щата Калифорния двамата ще изиграят демонстративен мач от 8 рунда.

„Трябва да имаме предвид и този възможен казус – се казва в прессъобщението на промоутърската компания. - Тайсън вече отхапа част от ухото на Ивендър Холифийлд през юни 1997 година.“

Всъщност Динозавъра и Холифийлд имат две срещи в периода 1996 – 1997 г., които печели Ивендър. В първия Железния Майк е пратен в нокаут в 11-я рунд, а във втория е дисквалифициран след като на два пъти захапа ушите на съперника.

Само преди 3 дни Динозавъра обяви, че ще се опита да нокаутира Джоунс, макар че това е срещу правилата на благотворителния мач. И призна, че е създаден, за да „наранява“ хората, пише "Труд".

54-годишният Тайсън е бивш абсолютен шампион в тежка категория на профибокса, има 58 мача, от които 50 победи (44 с нокаут). И вече 15 г. е неактивен боксьор. Но в края на април изрази желание да се върне, за да изиграе няколко благотворителни мача.

Рой Джоунс пък е по-млад от него с 3 г. и приключи кариерата си през 2018-а. Той има на сметката си 66 победи, от които 47 с нокаут.

Легендите не успяха да се срещнат на ринга в активната си състезателна кариера, но ще го направят през септември. И въпреки че боят е планиран да е демонстративен, двамата боксьори обещават зрелищен мач.