Александър Поветкин отново доказа максимата, че няма стари и млади, а „можещи и неможещи“. Саша нокаутира Дилиън Уайт в петия рунд от битката им при завръщането на професионалния бокс във Великобритания, пише Boec.bg.

След по-малко от две седмици руснакът ще навърши 41 години, но това не му попречи да натрие носа на устатия британец.

Победата не дойде след някоя брилянтна комбинация, а напротив. Поветкин заби зверски ъперкът с лявата си ръка. Навярно един от най-хубавите удари в богатата му кариера!

Букмейкърите даваха огромно предимство на Дилиън Уайт, но изненадата е факт.

Представителят на домакините изигра умно първите четири рунда и водеше в резултата. В четвъртата част дори прати на два пъти съперника си в нокдаун. Като гръм от ясно небе падна бомбата на Поветкин, 30 секунди след началото на рунд №5.

Единичен удар след отклон като по учебник.

Така руснакът нанася втора загуба в кариерата на Дилиън Уайт. „Крадеца на трупове“ се канеше да се бие с Тайсън Фюри, Дионтей Уайлдър, Антъни Джошуа и да отнема пояси… но големите му приказки се разминаха от реалността.

Уайт е известен с устата си и честите вербални атаки към останалите боксьори в тежка категория.

Саша Поветкин вече е с 36 победи при професионалистите (25 с нокаут), 2 загуби и 1 равенство. Успехът му донесе междинната титла на Световния боксов съвет (WBC) и мач за пояса на Тайсън Фюри.