Световният шампион в тежка категория на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа мисли изцяло за двубоя с Кубрат Пулев. Българинът е официален претендент на международната федерация - IBF, а британецът се надява да защити колана си.

Най-вероятната дата остава 5 декември, ако развитието на пандемията от коронавирус не доведе до ново отлагане. Въпреки че голямата цел на Джошуа е да спечели и последната титла в тежка категория, която липсва в колекцията му - тази на WBC, той не подценява и бъдещия сблъсък с Кобрата.

Попитан за следващия му мач, британецът коментира: "Не бих имал против да е тази вечер. Готов съм. За това живея. Правя спаринги."

Той бе категоричен, че винаги иска да се изправя срещу добри боксьори и сложи Кубрат Пулев именно в тази категория. "Бих се бил още днес, но трябва да чакам. Нямам търпение. Искам да се състезавам срещу най-добрите".

"Пулев е претендент за световната титла. Победил съм петима шампиона. Пулев е труден опонент, което е още едно предизвикателство, което ме води към следващото - титлата в WBC. Това е моята страст. Нямам търпение", сподели пред Sky Sports Джошуа.