Кубрат Пулев направи специално обръщение към всички българи в личния си профил във “Фейсбук” по повод 135 години от Съединението на Източна Румелия и Княжество България.

Най-добрият ни боксьор призова да останем обединени и с вяра и любов да съхраним нашата райска България.

"Честит празник, българи!

Ние, не веднъж в историята, сме показвали, че сме способни на велики дела. Намирали сме пътя към единението и сме сплотявали всичките си сили, за да я има България. Съединението е един от тези велики моменти, които ни карат да се гордеем, че сме българи! Не ми се мисли как би се развила нашата история, ако бяхме пропуснали онзи исторически момент! Но нашите предци надскочиха дребнавите си разногласия и направиха делото на Съединението необратимо.

Убеден съм, че и днес ще намерим пътя към нашето единство. Няма да се поддадем на чужди сценарии и няма да следваме фалшиви герои! Ще се върнем към корените си, ще почерпим сили и вдъхновение от нашите устои и традиции и ще постигнем големи победи на ринга на историята. Ще бъдем непримирими към кражбите и измамите, но и ще различаваме истината от лъжата.

Любовта ми към България ме е вдъхновявала всеки път, когато съм излизал срещу силни противници и ми е давала неизчерпаема сила, за да преодолея натоварването. Убеден съм, че всички, които обичаме нашата прекрасна родина, можем да направим България едно от най-прекрасните за живеене места на света. Вярвам в любовта и силата и духа на нашия народ! 

Честит празник, на всички, на които България е в сърцата", гласи публикацията на Кобрата, към която е прикачен и видеоклип.