34-годишният американски боксьор Чарлс Мартин следи изкъсо ситуацията около сблъсъка Антъни Джошуа - Кубрат Пулев за световния връх в тежка категория на професионалния бокс.

Мартин не е загубил надежда, че той самият ще има шанс да се боксира за световна титла, ако настоящият шампион Джошуа оваканти пояса на IBF или пък се стигне до контузия на Кобрата и повторение на ситуацията от 2017 година, когато българинът не успя да излезе за планирания си мач с британския боксьор.

Пулев е задължителен претендент на международната федерация, а Мартин е следващият в списъка, което значи, че ако един някой от съперниците отпадне за срещата, американецът е евентуалният заместник. Чарлс Мартин вече е ставал шампион в тежка категория на IBF, но точно той бе човекът, когото AJ победи, за да спечели първата си световна титла през 2016 година.

Двубоят между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа трябваше да се състои през лятото, но бе отложен заради пандемията, а новата потвърдена дата е 12 декември. Локацията отново е Лондон, но мястото е "О2 Арена", вместо стадионът на футболния "Тотнъм".

"Чарлс ще се бие до края на годината. Следим ситуацията около Кобрата - Джошуа, за да видим дали мачът въобще ще се състои. Чарлс е в пълна готовност", сподели мениджърът Майк Борао пред Sky Sports. "Ако мачът за пропадне поради някаква причина, Чарлс ще е в състояние да замени, който и да е от двамата боксьори и да заеме мястото в сблъсък за световната корона. Хората във Великобритания може и да не го слагат в списъка, но ако получи възможност, той ще им докаже, че грешат и ще спечели титлата", добави промоутърът, цитиран от "Монитор".