Израел Адесаня защити титлата си срещу Пауло Коста на UFC 253. Шампионът в средна категория нямаше нужда и от два пълни рунда да нарани сериозно големия си съперник.

Бразилецът много разочарова с представянето си и всичките закани в последните месеци останаха без покритие в клетката.

Мачът беше главното събитие на вечерта при завръщането на големия ММА на остров Яс в Абу Даби – „Бойния остров“.

Двамата опипваха почвата в първия рунд на битката. Адесаня заложи на стратегията си само да маркира, като по този начин проверява колко точно е предимството му в разтега. Коста не се хвърли стремглаво в атака, както бяха очакванията на някои специалисти.

Претендентът запази самообладание, но и не показа нещо по-интересно през първите 5 минути, докато Адесаня пласира няколко мощни кика.

С началото на втория рунд видяхме коренна промяна в поведението на бразилеца. Започна да се плези и да дразни шампиона, но това му изигра лоша шега. Бившият доминатор в GLORY раздразнен вкара два много тежки лоу кика и осъществи добра комбинация.

Коста се опита да покаже, че му няма нищо, но видимо беше наранен. Нигериецът набра още инерция. Вече не се притесняваше да скъсява дистанцията за по-мощен удар. В края на втората част разкървави противника си и видя, че е готов да го довърши.

След нова премерена атака и на пръв поглед лек, но много точен ляв в слепоочието, прати Коста на пода и го довърши с мощен граунд енд паунд.

Така Израел Адесаня даде на Пауло Коста да се разбере кой е доминаторът в средна категория на UFC и отново защити колана си. Това е първа загуба за бразилеца в професионалния ММА. Очакванията на почти всички специалисти за пълни пет рунда и точкуване от шампиона не се сбъднаха.

Адесаня влезе с танцова стъпка в залата. Така и излезе, но с тежкия колан на рамото си.

Материал на Boec.bg