Сблъсъкът за световните титли в тежка категория в професионалния бокс, който ще противопостави шампиона Антъни Джошуа и претендент номер 1 на IBF – Кубрат Пулев, ще се играе пред публика.

Точно 1000 зрители ще могат да наблюдават „на живо“ боксовата гала, която се очертава да бъде много силна с оглед сблъсъците, които ще се състоят. (Лоурънс Околие и Кшищов Гловацки ще спорят за световната титла в полутежка категория на WBO; Хюи Фюри ще се изправи срещу Мариуш Вах в сблъсък за двама бивши претенденти за световни титли при най-тежките; Мартин Баколе и Сергей Кузмин, както й Сюлейман Сисоко срещу Кийрън Конуей са другите сигурни срещи за галата).

Във вчерашния ден британското правителство обяви плановете си да позволи на феновете да се върнат на спортни събития, когато настоящият „локаут“ във Великобритания приключи на 2 декември.

На мероприятия, които ще се провеждат на открито ще бъдат допускани до 4000 зрители, докато на такива –  на закрито,  ще могат да присъстват до 1000 зрители.

На феновете им беше забранено да присъстват на боксови събития през март, когато започна първият локдаун, съобщиха от fight-bg.com, цитирани от Boec.bg.

Припомняме, че двубоят за световните титли между Джошуа и Полев беше насрочен да се състои за 20 юни на стадиона на футболния отбор Тотнъм като се очакваха 60 000 души да гледат боксовата гала. Той обаче бе отложен, заради пандемията от коронавирус. Последва ново насрочване – 25 юли, на която дата трябваше да се срещнат двамата на ринга, като тя също пропадна.

Еди Хърн, който е мениджър на световния шампион обяви в края на юни, че срещата ще се проведе през ноември, но противоепидемичните мерки наложиха нова промяна и последно беше решено сблъсъкът за титлите на WBA Super, IBO, IBF, WBO в тежка категория да се състои на 12 декември в една от помощните зали на „О2 Arena“, ситуирана в Гринуич, Лондон.