Легендата Майк Тайсън призна, че е бил напушен по време на дългоочакваното си завръщане на ринга след 15 години пауза. 54-годишният бивш шампион изигра благотворителен мач в осем рунда срещу друга звезда от близкото минало - Рой Джоунс Джуниър.

16 минути на ринга генерираха 10 милиона долара, които Тайсън възнамерява да дари за благотворителна кауза. Финансовият успех на събитието ще го мотивира да продължи битките между ветерани. Акцентът в деня след мача обаче е фактът, че Тайсън се е боксирал под влиянието на марихуаната.

"Абсолютно, аз бях напушен, няма защо да крия. Вижте, аз не мога да спра да пуша. Това съм аз, не за първи път пуша преди и след мачове, просто имам нужда от това нещо. Съжалявам, пристрастен съм, пуша марихуана всеки ден, никога не съм спирал и не виждам никаква причина да спирам. Пушенето преди мач няма негативен ефект върху мен, а успокоява нервите ми. Това е Майк Тайсън, такъв ще си остана, такъв и ще умра. Няма обяснение, не мисля, че трябва и да има. Няма начало, няма и край", заяви Тайсън, цитиран от "Монитор".

След мача двамата боксьори бяха подложени на задължителен допинг тест, но в Калифорния марихуаната не е сред забранените субстанции за спортисти.