Голямата ни звезда на професионалния ринг Кубрат Пулев може да разчита на опита си в сблъсъка със световния шамион Антъни Джошуа. Кобрата е изиграл 100 рунда повече от съперника си.

Българинът има на сметката си 203 рунда, а Джошуа със 100 по-малко - 103. Дебютът на Пулев е през 2009 г. срещу румънеца Флориан Бенче, а британецът се качва на профисцената 4 години по-късно - през 2013 г. срещу италианеца Емануеле Лео.

И в момента Кобрата, който изпадна от топ 10 на ранглистата в тежка категория на авторитетния сайт boxrec.com, продължава подготовката си на базата "Спортпалас" във Варна, а ще замине за Лондон седмица преди двубоя, който ще се състои на 12 декември. Домакин на битката засега остава зала "О2 Арена".

В британската столица Кубрат ще има подкрепата на по-малкия си брат Тервел, който винаги е в ъгъла му за мачовете, когато самият той няма насрочен двубой. "Окуражавам го, въпреки че той не е човек, който има нужда от това. Прекалено смел е", заяви по темата Тервел Пулев, цитиран от "Монитор".

Кобрата обаче бе пренебрегнат от президента на една от международните организациите в профибокса - WBC Маурисио Сюлейман, който открито изрази надежда, че Антъни Джошуа ще защити световните си титли на WBA, WBO, IBF и IBO и по този начин догодина ще може да се изправи в обединителен мач срещу шампиона на WBC Тайсън Фюри. Джошуа и Фюри имат принципна договорка за 2 мача през 2020 г., въпреки че преди това AJ трябва да преодолее припятствието - Кубрат Пулев.

"Тайсън Фюри в момента е нашата гордост. Антъни пък притежава останалите колани и се превърна в невероятно ценен за спорта. Той е джентълмен и има страхотна кариера. За всички в бокса ще бъде безценно да видят сблъсък Фюри - Джошуа. Надяваме се разправията между Тайсън и Дионтей Уайлдър да се разреши. Тогава ще можем да гледаме страхотни битки на ринга", заяви шефът на WBC.

Фюри пък може да се прояви в свой стил на големия мач между Джошуа и Пулев, тъй като според британските медии, възнамерява да гледа двубоя на живо в залата. Така той ще може да се изправи очи в очи с победителя в сблъсъка и да заяви желанието си за обединителен мач.