Кубрат Пулев ще се изправи в Лондон на 12 декември срещу световния боксов шампион в тежка категория във версии WBA, WBO и IBF Антъни Джошуа.

Кобрата заминава днес за Острова, а преди отпътуването си даде специално интервю за предаването "Спорт и музика" на програма "Хоризонт" на БНР.

Пулев смята, че и през юни, когато първоначално трябваше да се състои мачът, и сега, е бил достатъчно добре подготвен.

"Смятам, че всяко едно допълнително време е в моя полза, защото човек трупа опит."

"Видях, че Джошуа е като мен. Може да бъде победен. Всеки боксьор има силни и слаби страни."

"Не съм от типа хора, които търсят разузнавачи, за да разбера как се чувства сега съперникът. Важното е аз как се чувствам, а не да се дебнем."

"Аз лично се чувствам уникално, супер, здрав. Отивам да победя."

"В "балона" в Лондон всичко мога да правя. Подготовката ще продължи там. Седмицата преди мача не се тренира толкова усилено, но се поддържа формата."

"Развръзката ще бъде - който надделее и бъде по-устойчив."

"Има едно златно правило в бокса - не бива да се излиза непременно за нокаут, защото можеш да загубиш. Важното е да победя, дали с нокаут или по точки - няма значение."

"Това, че е по-млад с 8 години от мен не му дава предимство. Все пак не е на 23 години, а на 30 и...Даже на мен ми дава предимство. Отговорността не е толкова голяма върху мен, него го смятат за фаворит, така че това е предимство за мен."

"Като стил на игра, той е удобен за мен. Видяхте го и срещу Анди Руис. Първо загуби, а после едва победи. Аз смятам, че срещу Руис щях да спечеля спокойно."

"Ще разчитам на своя екип при отсъствието на български фенове в залата. Подкрепата, която хората дават пред екраните, любовта, която ми изпращат. Това се изпраща в космоса като вибрации, това е най-голямата подкрепа."

"Вътрешното ми усещане е за победа", завърши Кубрат Пулев.