Претендентът за световните титли в тежка категория Кубрат Пулев заяви, че светът има нужда от шампион като него. Кобрата даде интервю за промоутърската компания Matchroom преди дългоочакваната битка с Антъни Джошуа.

„Този мач не е само за мен. Не е само бокс. Това е битка за целия български бокс. Нито един българин не е бил световен шампион в тежка категория“, сподели Пулев в очакване на двубоя в зала „Уембли Арена“.

„Ако трябва да съм честен, не беше лесно. Но ситуацията е такава и ние трябва да се справяме. Не е лесно, но направихме добри тренировки. Тук сме затворени, но съм щастлив, че мога да се боксирам в тази не толкова добра ситуация“, каза още Кобрата, който за втори път ще се боксира за световния връх след мача с Владимир Кличко през 2014 г., когато бе нокаутиран. „Имам повече опит и ще бъда напълно различен“, зарече се българинът.

„Това беше мечта на моя баща, затова с брат ми сме тук. Той искаше да има момчета и те да са боксови шампиони. Сега това е факт. Той ни гледа отгоре и съм щастлив, че и той ще е щастлив, и ще спечели с мен“, заяви емоционално Кубрат.

Попитан за усилените коментари за бъдещ мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, Пулев се усъмни в провеждането му: „Не мисля, че двубоят му с Фюри ще се състои, защото аз ще спечеля в събота. Видяхме доста грешки от Антъни и слабости, от които ще се възползвам. За мен ще бъде голямо нещо да спечеля световната титла. Няма просто да бъда щастлив, а ще съм щастлив заради хората. Мисля, че светът се нуждае от нов световен шампион като мен.“

Кобрата не просто е уверен в победата си, но и отправи предизвикателство към британския си съперник. „След като го победя, го предизвиквам да дойде в България. Да дойде на Белмекен, да види как сме се подготвяли, да види защо има такава сила в нас, българските спортисти“, обеща Кубрат Пулев, цитиран от "Монитор".