Галерия

Антъни Джошуа нокаутира Кубрат Пулев в деветия рунд в лондонската зала “Уембли Арена” и успя да защити световната си титла при професионалистите в тежка категория и поясите си на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO).

За Кобрата това бе втори шанс да се превърне в първия българин световен шампион при професионалистите, но отново не успя, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в категорията Владимир Кличко в Хамбург.

Джошуа доказа, че е голям шампион и вече има 24 победи (22 с нокаут) и само една загуба, като той се е изправял срещу едни от най-силните опоненти – Владимир Кличко (победа с нокаут в 11-ия рунд), Александър Поветкин (победа с нокаут в 7-ия рунд), Джоузеф Паркър (победа по точки), Дилиан Уайт (победа с нокаут в 7-ия рунд).

Единствената му загуба до момента дойде шокиращо в мача му с американеца от мексикански произход Анди Руис през юни 2019 година, но шест месеца по-късно Джошуа си отмъсти на реванша, записвайки победа по точки. 

След този мач Кубрат Пулев има 28 победи (14 с нокаут) и две загуби. Сред най-впечатляващите скалпове във визитката на Кобрата са Дерек Чисора, Хюи Фюри, Богдан Дину, Майкъл Спрот, Александър Димитренко и Александър Устинов.

Веднага след срещата Джошуа разкри, че се надява следващата защита на титлите му да бъде в британски сблъсък срещу Тайсън Фюри.

Ето и срещата по рундове:

ПЪРВИ РУНД:

Спокойно начало на срещата, и двамата се опознават. Кубрат търси да пласира ляв прав, Джошуа пази дистанция. Британецът нанесе няколко добри леви прави в главата на Пулев, но Пулев не е притеснен сериозно до този момент.

ВТОРИ РУНД:

Джошуа продължава да се движи по периферията на ринга, бърза размяна на удари в тялото. Първа по-сериозна атака на шампиона, който вкара няколко крошета в главата на Пулев.

ТРЕТИ РУНД:

Няколко клинча в първата минута на този рунд, Джошуа продължава да контролира дистанцията с ляв прав. Джошуа намери Пулев с няколко перфектни крошета, които разтъсиха сериозно нашия боксьор. Втори нокдаун на сметката на Джошуа в рамките на минута.

ЧЕТВЪРТИ РУНД:

Шампионът набира сила, пласира няколко силни леви прави и десен в главата на Кубрат. Пулев кърви от задната част на главата. Джошуа махна крака от газта в последната минута, няколко клинча, които неизменно свършват с непозволен удар в тила на опонента.

ПЕТИ РУНД:

Българинът не се предава и кара Джошуа отново да играе от заден крак. Това обаче не изглежда да е проблем за шампиона, който продължава да използва прекрасно левия си прав. Нашият боксьор инкасира силен десен право в челюстта, но съумя да остане на крака.

ШЕСТИ РУНД:

Добра защита и предимство в разтега са достатъчни за Джошуа, за да обезвреди напълно дясната ръка на Пулев. Размени на леви прави, клинчовете зачестиха.

СЕДМИ РУНД:

Двамата главни герои скъсяват дистанцията и влизат на размени, отново получават предупреждения от рефера за непозволени удари зад тила. Англичанинът продъложава да разчита на левия си прав и на чудесните си контра атаки. Джошуа пласира три поредни къси десни ъперкъти в главата на Кубрат, който отговори с единичен ъперкът. претендентът пласира рядък десен прав за край на рунда.

ОСМИ РУНД

Деон Дуарте отново бе принуден да прави забележки за закъснели и непозволени удари. Британецът се придържа към плана си да атакува по-селектирано и да не хаби енергия напразно.

ДЕВЕТИ РУНД

Кубрат тръгна в нападение, но бе засечен от пореден прекрасен ляв прав. Последваха нови четирри ъперкъта, които разклатиха Пулев и го изпратиха на земята. Победа за Антъни Джошуа чрез нокаут в деветия рунд.