Бившият световен шампион в тежка категория Николай Валуев прогнозира още една интересна среща. Той дава своята прогноза зa ММА срещата между Умар Нурмагомедов и Сергей Морозов.

Валуев е експерт в професионалния бокс, ММА и UFC, той е част от екипа на Букмейкър Рейтинги.

Ето прогнозата на Валуев:

Здравейте, скъпи фенове на бойните изкуства, смесените бойни изкуства и въобще на всички, които обичат този спорт. Тази година е изпълнена с много интересни неща. Тя започва с добри битки, включително и срещата между Умар Нурмагомедов и Сергей Морозов в лека категория.

UFC едва наскоро привлече Умар Нурмагомедов и има доста големи очаквания към него. Не само като брат на великия Хабиб, но и като боец, който има приличен опит. Предишните му победи ни дават надежди, че UFC скоро ще има добър, отличителен боец.

Сергей Морозов е почти висок колкото Умар, но втория превъзхожда по обхват на ръцете. Как ще протече битката? Най-вероятно това ще бъде размяна на удари в изправено положение.

Разбира се, представянето на Сергей Морозов, ако се стигне до земята, ще е по-лошо от това на Умар, защото Нурмагомедов има опит не само в муай тай, но и в борба със свободен стил.

Това според мен превръща Умар Нурмагомедов във фаворит и се надявам да спечели първата си битка в UFC предсрочно. Нека пожелаем късмет на руснака. Гледайте тази битка. Би трябвало да е много интересно.