Над един милиард зрители ще могат да гледат двубоя на Тервел Пулев срещу намибиеца Викапита Мероро на 29 януари в Танзания. Това прогнозират двете компании, които организират галавечерта - Global Boxing Stars и Jackson Group.

Те искат да превърнат Африка отново в център на големия професионален бокс. И Тервел Пулев е сред големите звезди на първата от шестте бойни галавечери, които двете компании са решили да организират на Черния континент. Първата ще бъде именно на 29 януари в Дар-ес-Салаам, Танзания, а организаторите я кръстиха „Тътенът в Дар“.

И това не е случайно, като се прави препратка към легендарния двубой за световната титла в тежка категория между Мохамед Али и Джордж Форман от октомври 1974-а в столицата на тогавашен Заир (сега ДР Конго – бел.ред.) - Киншаса. Мачът бе известен като „Тътенът в джунглата“ и е едно от най-великите боксови събития в историята, пише "Монитор". И едно от най-гледаните. За съжаление то не успя да даде тласък на профибокса в Африка и с изключение на някои откъслечни добри галавечери след това, континентът изпадна в миманса на бокса. Споменатите по-горе компании - Global Boxing Stars, базирана в Ботсвана, и намиращата се в Танзания Jackson Group, обаче имат намерението да върнат Африка на картата на големия бокс.

Поради тази причина галата в Дар-ес-Салаам на 29-и този месец ще бъде излъчвана безплатно в цял свят. Прогнозите са, че около 750 000 000 домакинства ще гледа двубоите. Това със сигурност прави над един милиард души. В зала Next Door Arena, където ще се проведат 10 двубоя, сред които и този на Тервел Пулев срещу Викапита Мероро, ще има публика, защото положението около пандемията с коронавирус в Танзания е много по-добро, отколкото по света.