Преговорите за супер-мача между двамата световни шампиони в тежка категория – Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, са почти към своя край, пише Boec.bg.

Това става ясно от последното изказване на американския промоутър Боб Аръм, който заедно с колегата си Франк Уорън представляват интересите на „Краля на циганите“.

Шефът на промоутърската къща „Top Rank“ заяви, че очаква във вторник (26.01) да получи първото копие от договора, който Еди Хърн е изготвил след седмици на преговори.

До този момент все още няма яснота за локация и дата на двубоя, като най-вероятно домакин на огромното събитие ще е Близкия изток или Азия, а целевия период е края на месец май.

„Еди и хората на Джошуа трябва да пратят договора във вторник“, заяви днес Боб Аръм.

„След това трябва да го предам на Франк Уорън, на Тайсън и на адвокатите ни. Ако имаме поправки, ще ги върнем на Еди и щаба му. Смятам, че всички искат този мач да се случи.

„Затова вярвам, че съвсем скоро ще избистрим и последните детайли и да решим за местоположение. Но нека първо да видим първоначалния контракт и дали не трябва да променяме нещо.

„Очаквам финалната среща да се състои до две седмици. Тогава всичко трябва да е готово и финалният документ да бъде разписан от двете страни. Най-добре би било срещата да се проведе във Великобритания, но на този етап това е невъзможно заради COVID-19“, поясни Аръм.