Българският боксьор Тервел Пулев записа 16-та поредна победа на професионалния ринг, след като победи Викапита Мероро от Намибия в мача им в полутежка категория, който се проведе в Дар ес Салаам, Танзания. По-малкият от братята Пулеви доминираше тотално срещу своя съперник и го отказа в деветия рунд на двубоя, след като от ъгъла на намибиеца хвърлиха бялата кърпа.

Това бе 16-та победа от 16 мача на професионалния ринг за Тервел, който през 2012 година спечели бронзов медал на Олимпийските игри в Лондон.

13 от тези срещи той е спечелил с нокаут. Преди днешния двубой по-малкият брат на Кубрат Пулев бе девети в ранглистата на Световната боксова асоциация (WBA), а днешният успех може да го изкачи още по-нагоре и да го доближи до голямата му мечта да се бие за световната титла. Преди двубоя неговият промоутър Ивайло Гоцев заяви, че целта на Пулев е мач за световната титла в полутежка категория през 2022 година.

За Викапита Мероро това бе 39-ти мач в професионалния бокс, като той регистрира десето поражение, а има и 29 победи.

Днес Тервел Пулев се превърна в първия българин, който участва в професионален боксов мач в Африка. Все още не е ясно кога и къде ще се проведе следващия мач на Тервел Пулев, но не е изключено това да се случи отново в Африка.

В Танзания заедно с Тервел бе и Кубрат Пулев, който бе посрещнат като звезда в африканската страна. По-рано днес Кобрата присъства на делова закуска по покана на министъра на спорта на Танзания Иносънт Башунгва и на медийния магнат Джоузеф Кусага – собственик на най-голямата верига телевизионни канали, радиостанции и уеб издания в Източна Африка – Clouds International Media.

Повод за срещата бе битката на Тервел Пулев срещу Викапита Мероро, но бяха обсъдени и бъдещи мачове в Танзания, Занзибар и в прочутата местна област Нгоронгоро. Танзания е изключително привлекателна дестинация не само за туризъм, но и за спорт, тъй като страната е обявена чиста зона от Covid-19 и на територията й няма абсолютно никаква заболеваемост.