Тервел Пулев не скри разочарованието си от стила на игра, която предложи неговият противник Викапита Мероро в битката помежду им. Българинът отказаха опонента си в 9-ия рунд и постигна 16-ия си пореден успех. Въпреки победата, Пулев предпочете да акцентира на играта.

„За мен лично това беше грозен мач – бяха първите думи на Пулев в Танзания пред BTV. –  Не съм доволен от качеството на бокса, но съдията допусна мръсна игра. Не искам да играя с удари зад врата. На всяка друга точка в света това щеше да е санкционирано. Търсеше клинч и мръсен бокс, но нямаше реакция от съдията. Това си беше уличен бой!“, каза Тервел, цитиран от Boec.bg.

Бронзовият медалист от Летните олимпийски игри в Лондон 2012 г. призна, че е бил посъветван от своя ъгъл да промени тактиката и да бъде по-агресивен.

„Доволен съм от себе си. С надпредването на мача поддържах темпото си, а неговата форма падаше. Сега ме боли малко ръката, защото има много твърда глава“, с усмивка обяви Пулев.

Тервел не пропусна да благодари и на българите в залата в Танзания, които не спряха да го подкрепят. Въпреки че бе на чужд терен, той се радваше на по-сериозна подкрепа.

„Много българи имаше в залата и подкрепа за мен, което много ни изненада. Искам да поздравя всички българи от всякакви точки на света за подкрепата! България над всичко“, завърши Пулев.