С победа за Русия завърши първата изцяло чуждестранна среща от SENSHI 7.

Руският многократен световен шампион по муай тай Артьом Пашпорин нокаутира португалеца Дмитро Хлевка в единствения муай тай мач за вечерта. Срещата се проведе в кат. до 70 кг, като Николай Атанасов бе рефер на срещата.

Битката бе дебют под знамето на SENSHI както за 28-годишния Пашпорин, така и за две години по-възрастния Хлевка.

И двамата влязоха спокойно в срещата, набързо разменяйки си леви прави. Разбираемо, битката преминаваше в бой от близка дистанция. С течение на времето Пашпорин започна да диктува случващото се на ринга благодарение на по-разнообразните си и бързи атаки.

Португалският му опонент разчиташе главно на контраатаки, но лоу киковете му не успяваха да отблъснат Пашпорин за дълго.

Хлевка започна втората част в защита, играейки предимно от заден крак. Ибериецът почти не използваше дясната си ръка, с която бе зает да се защитава от левите крошета на Пашпорин. Всичко приключи в средата на втория рунд, когато руският боец вкара перфектно ляво коляно в тялото на Хлевка от клинч.

Перфектно пласираният удар изпрати Дмитро на земята и съвсем очаквано той не успя да се изправи.

SENSHI 7 се провежда със съдействието на Световния киокушин съюз (KWU) и Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO PRO), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, Max Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.