Саул „Канело“ Алварес направи първа успешна защита на шампионските си пояси в суперсредна категория и задържа титлите на WBA, WBC и The Ring. Мексиканецът се изправи срещу турския претендент Авни Йълдъръм в битка, играна в зала „Хард рок“ в Маями, САЩ.

Срещата продължи трябваше да се реши в 12 рунда, но продължи само три.

Още от първите секунди шампионът показа, че е в много по-добра форма. Алварес бе на ринга само преди три месеца (20.12.2020), когато обедини титли с победа над Калъм Смит. Настоящият му опонент за последно пък се би преди две години (февруари 2019 г.).

С началния гонг Канело започна да тормози турчина с комбинации от удари в главата и торса, а Йълдъръм не намираше отговор. Ситуацията не се промени и във втория рунд, а претендентът трябваше да понесе тежки ъперкъти. Турският боксьор бе пратен в нокдаун с брутален ляв-десен прав след 60 секунди игра в третата част, но успя бързо да се изправи и да довърши рунда. На почивката треньорът на Йълдъръм прецени, че той не може да продължи срещата и се оттеглиха.

Това бе 55-та победа на Канело Алварес (55-1-2, 37 нокаути) на професионалния ринг и той продължава серията си без загуба от 2013-та насам. Последното му поражение бе от легендата Флойд Мейуедър-младши. По план мексиканецът няма да почива много, а след три месеца ще се направи нова защита на поясите. На 8-ми май е планирано да се изправи срещу Били Джо Сандърс, като в мача ще бъде заложена и световната титла на WBO.

Снимка: БГНЕС