Галерия

Седмото издание на международната бойна верига SENSHI надмина всички очаквания на феновете на бойните спортове и осигури вечер, пълна с тежки битки, изненадващи нокаути и много адреналин.

Трима българи си тръгнаха с големите шампионски титли на WAKO PRO от арената на SENSHI 7. Световният шампион по кикбокс за професионалисти и капитан на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов защити за втори път Световния пояс на WAKO PRO в категория до 71.8 кг, побеждавайки с единодушно съдийско решение Слободан Мияйлович от Сърбия в десетия двубой на вечерта. Видео от цялата бойна галавечер може да гледате на американската онлайн телевизия FITE, както и през следващите дни в каналите на SENSHI, Boec.bg и Boec.com.

Петър Стойков и Едуард Алексанян пък са новите Европейски шампиони на WAKO PRO. Световният и Европейски муай тай шампион Петър Стойков излезе срещу Богдан Базюк от Украйна и въпреки съпротивата от страна на украинеца, заслужено грабна осмата си победа от ринга на SENSHI и Европейската шампионска титла в категория до 69.1 кг.

В деветия мач на вечерта българският шампион от национални първенства по бокс и карате киокушин Едуард Алексанян успя да надвие на Любо Ялови и да стане новия Европейски шампион в категория до 81.4 кг, след победа в с технически нокаут в петия рунд.

Третата Европейска титла на WAKO PRO в категория 78.1 кг, за която претендент беше многократният ни републикански шампион по карате киокушин и медалист от световни и европейски киокушин и муай тай първенства Николай Йоргов, остана при досегашния си носител Жига Печник. Словенецът бе по-активният от двамата на ринга, като в последните минути на мача Йоргов се впусна в атаки, които обаче не бяха достатъчни, за да му донесат титлата.

Главното събитие на вечерта бе последният 11-и дуел в програмата на SENSHI 7, като в него за Световната титла на WAKO PRO K-1 в категория до 81.4 кг един срещу друг излязоха Сергей Браун от Германия и Александър Менкович от Сърбия.

Двукратният световен шампион по кикбокс за професионалисти от Германия за пореден път показа изключителна игра и световна класа и нокаутира сърбина Александър Менкович в третия рунд, с което стана новият Световен шампион на WAKO PRO в категорията си. Той бе награден и със специална награда от SENSHI за „Най-добра бойна техника“.

Мачовете за титлите бяха само част от тежките и равностойни битки, които SENSHI 7 предложи на българската и чуждестранна публика. Те са и само част от българските победи на галата.

Триумфът на българите започна още с първите две срещи, в които братята Георги и Кристиян Дойчеви победиха опонентите си. Стартът на SENSHI 7 бе даден с дебют на Георги Дойчев, който записа светкавичен успех над беларусина Руслан Насибулин по правилата KWU SENSHI в категория до 80 кг., заради който беше награден и със специалната награда „Нокаут на вечерта“.

Французинът Жан-Пол Жако бе предизвикателството пред Кристиян Дойчев, но българинът успя да го победи с технически нокаут. Битката беше по правилата KWU SENSHI, категория до 85 килограма.

Българските победи продължиха и в третата среща от седмото издание на международната бойна верига SENSHI. В мач по правилата на KWU SENSHI в категория +90 кг, своя блестящ дебют направи и Даниел Гълъбаров, който победи с ТКО в третия рунд молдовеца Ион Бричи.

Четвъртият и шестият двубой на вечерта предложиха битки по правилата KWU Full contact и бяха изцяло с международно участие. В категория 90+ Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина надделя с единодушно съдийско решение над Виталий Ишахнели от Русия.

Победата във втория Full contact мач в категория до 85 кг обаче отиде категорично в Русия, след брутален нокаут на Андрей Чехонин над Анлор Дира от Нидерландия във втория рунд. За него Чехонин получи и една от специалните награди на SENSHI 7 за най-висок боен дух.

Единственият муай тай на вечерта в кат. до 70 кг. завърши с нокаут с коляно във втората част и победа на руския многократен световен шампион по муай тай Артьом Пашпорин над португалеца Дмитро Хлевка.

Адреналинът и напрежението от добрите двубои останаха до последната минута на международното бойно шоу, а отново сред специалните гости, рефери и съдии бяха световните величия от сериите К-1 Гран При Семи Шилт и Петер Артс. Освен че съдийстваха на част от мачовете, К-1 легендите от Нидерландия коментираха и част от двубоите, специално за почитателите и феновете на SENSHI.

На седмото издание на международната верига специални гости бяха още  председателят на лигата и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България шихан Иво Каменов, шихан Александър Пичкунов, който е генерален секретар на Световния куокишин съюз (KWU), шихан Рамил Габбасов – изпълнителен директор на Руския съюз на бойните изкуства и президент на руската федерация по Всесилово карате, както и супервайзорът на WAKO PRO Горан Шимулина и ръководителят на съдии на ринг от WAKO Юри Лахтиков.

SENSHI 7 се проведе  със съдействието на Професионалната  лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) и Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO PRO), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushinkarate News.

SENSHI 7 се излъчи на живо на Bulgaria ON AIR, Boec.bg и Boec.com, по FITE TV, както и на Kwunion.com и Kyokushin Karate News.