Промоутърът Еди Хърн е готов да организира сблъсък между неговия боксьор – Дилиън Уайт и бившия световен шампион на WBC – Дионтей Уайлдър.

„Вижте, ние предизвиквахме Дионтей Уайлдър на двубой дълго, дълго време. Той всъщност отряза Дилиън Уайт и му каза: „Никога, никога няма да ти дам такъв мач.“ Нали? Това е вярно. А сега, той беше нокаутиран и предизвиква Дилиън Уайт“, сподели Хърн пред „Sky Sports“, цитиран от Boec.bg.

Припомняме, че през уикенда „Крадеца на трупове“ нокаутира в четвъртия рунд Александър Поветкин на гала, провела се в Гибралтар на 27 март в мач – реванш между двамата.

„За мен такава среща е за стадион (Уайт – Уайлдър). Това е огромна битка. Но Дилиън Уайт беше подложен на голям натиск. Бих искал да го върна на ринга бързо през лятото, може да отидем в Щатите и да организираме голяма битка“, завърши Хърн.

Пред Уайт за момента стоят три варианта за съперник: Тревър Брайън, който държи междинния пояс на Световната боксова асоциация (WBА), трети сблъсък с Поветкин при добра финансова оферта или двубой с Дионтей Уайлдър.

Пред „Бронзовия бомбардировач“ стои организирането на сблъсък с друг бивш световен шампион – Анди Руис-младши. Очаква се да има сблъсък между тях до края на тази година.