Христо Маринов бе преизбран за президент на Българската федерация по борба за нов четиригодишен мандат. Световният и европейски шампион получи подкрепата на всичките 35 делегати на общото събрание в зала „Диана“. 

Кандидатурата на Маринов бе единствена и издигната от клуб Берое (Стара Загора). Форумът започна с час по-късно заради липса на кворум.

В следващите четири години Маринов ще работи с управителен съвет от 13 души, в който влизат досегашните членове – Валентин Йорданов, Гриша Ганчев, Александър Томов, Валентин Райчев, Николай Гергов, Методи Пенев, Иван Мирославов, Тодор Ангелов, Стефан Николов, Васил Сайменов, както и новите Вангел Вангелов и Николай Стоянов.

Сред присъстващите на събранието бе Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и председател на юридическата комисия в Международната федерация по борба (UWW).

Той уточни, че българските спортисти до момента са спечелили 21 квоти за Токио 2020, а в борбата те са пет. И изрази надежда, че на последната олимпийска квалификация в София през месец май, броят на класираните наши борци за игрите през лятото ще бъде увеличен.

Форумът гласува бюджета за 2021 година, като приходите от Спортното министерство са 3 млн. лв. и 145 000 лв. са собствени приходи.