България ще бъде представена от общо седем боксьори на световното първенство за младежи и девойки в Киелце. Турнирът започва в понеделник, 12 април, когато ще се проведе жребият, а началото на мачовете е предвидено за следващия ден.

Младежите са водени от Борислав Бояжджиев, Младен Сталев и Пейчо Багдатов. Те ще разчитат на доказани имена, печелели европейски златни медали и редица други отличия при подрастващите. На ринга в Полша ще се качат Ясен Радев (52 кг), Радослав Росенов (60 кг), Красимир Джуров (64 кг), Уилиам Чолов (75 кг), Георги Стоев (91 кг) и Златин Илчев (+91 кг). 

При девойките ще имаме една състезателка в лицето на Ана-Мария Дялова (57 кг), която ще бъде с личния й треньор Светлана Каменова. Отборът ще отпътува за Полша в събота рано сутринта с микробус.

„Пуснахме всички необходими тестове, включително и PCR като всички са негативни. Затова изчакахме и до последно, за да обявим състава, за да не стане проблем накрая. Решихме да пътуваме по този начин, защото е по-сигурно. В последните седмици постоянно има нови изисквания около полетите, така че преценихме, че това е най-добрият вариант."

"Разстоянието не е толкова голямо – 1200 километра е до Киелце. Затова тръгваме в събота сутринта, ще имаме възможност да се настаним в неделя, да починем, след което в понеделник са проверката на документи и жребият. Мачовете започват на 13-ти, така че имаме достатъчно време”, коментира ситуацията Борислав Бояджиев.