Саудитска Арабия ще плати рекордните 150 милиона долара, за да приеме супер сблъсъка между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, който ще определи първия абсолютен световен шампион в тежката категория от началото на века насам.

Двете страни все още преговарят по финалните детайли на договора, като се очаква в близките дни всичко да бъде изчистено и да стане ясно кога и къде ще се бият двамата световни шампиони от Великобритания. Миналата седмица промоутърът на Джошуа Еди Хърн призна, че към момента най-вероятната дестинация за двубоя е Саудитска Арабия, а датата - края на юли или началото на август.

Впоследствие стана ясна и причината Хърн да избере петролната страна за домакин на най-очаквания боксов мач от години насам. От Саудитска Арабия са отправили неустоима оферта на Фюри и Джошуа - 150 милиона долара, само за да приемат двубоя. В тази сума не влизат парите, които ще бъдат спечелени от телевизионно излъчване и реклами, както и от продадени билети, но приходите от тях ще бъдат за домакините.

В изказването си от миналата седмица Хърн намекна, че работи по осигуряването на изключителна сделка със Саудитска Арабия и екипът на Хърн ще се убеди в това, когато види финалната оферта. Промоутърите на Циганския крал обаче не са убедени, че това е реалната оферта. "Ще го повярвам, щом го видя черно на бяло. Всеки ден ми казват, че договорът е в пощата и пътува към нас, но все още не е пристигнал", каза Франк Уорън, ко-промоутър на Фюри. "На Тайсън му писна от мотаене. Той иска да се бие през юни или юли и това ще стане, ако мачът с Джошуа не бъде уреден съвсем скоро. Всички искаме този мач и работим за него, но офертата все още не е пристигнала", допълни той.

"Каквато дата ни дадат от мястото, ще я приемем. Някой плаща много пари, така че трябва да го направим, когато кажат. И двете страни приеха едно конкретно предложение и в момента изчистваме дребни детайли. 24 юли е грубата дата, но може да се измести и за началото на август, но не и по-късно от това", обясни Хърн в последните дни. /БГНЕС