Бившият световен шампион в полусредна категория Флойд Мейуедър обяви, че ще се изправи срещу Youtube звездата Логан Пол в демонстративен мач на „Хард Рок Стейдиъм“ на 6 юни в Маями.

„Логан Пол и аз ще се бием на „Хард Рок Стейдиъм“. Мейуедър Промоушънс, Фенмио и Шоутайм ще се обединят, за да ви предоставят едно епично събитие“, написа Мейуедър в Инстаграм. В отделна публикация на Мейуедър Промоушънс сблъсъкът е определен като „исторически кръстосан мач“.

Новината не даде допълнителна информация относно спецификата на боя като брой рундове или размер на ръкавиците. 26-годишният Пол за първи път се би на ринга срещу друг Youtuber – КСИ, през 2018, като двубоят генерира 1.3 млн. пей пър вю купувания в световен мащаб, преди реванш в Лос Анджелис през 2019.

Междувременно, 44-годишният Мейуедър не е имал мач от срещата с ММА звездата Конър МакГрегър, когато американецът спечели с технически нокаут в Лас Вегас през 2017. Мейуедър (50-0, 27 с нокаут) се върна след отказване за двубоя, след като бе окачил ръкавиците две години по-рано след кариера без поражение, простираща се в три десетилетия. /БГНЕС