Кубрат Пулев планира нов мач в САЩ това лято. Той се чувства добре, вече е напълно възстановен и е оптимист, че ще получи още един шанс да се боксира за световната титла в тежка категория.

За последно той имаше двубой с Антъни Джошуа през 2020 г. в опит да спечели пояса на Международната боксова федерация (IBF), но бе нокаутиран.

"Моят дух трудно може някой да го сломи в този живот. Чувствам се добре. Контузията в рамото отшумя и очаквам да направим летен двубой. Най-вероятно ще бъде в Щатите. На този етап все още не мога да кажа име на съперник", коментира пред btv Кобрата. Той възнамерява ще продължи подготовката си на Белмекен, а след това в Лас Вегас, като не изключва възможността за лагер и в Германия.

Пулев, заедно с други именити български спортисти и треньори, бе награден от държавния глава Румен Радев с Почетния знак на президента на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Отличията бяха дадени във връзка с Деня на българския спорт и юбилейни годишнини.

"За мен е чест да бъда отличен с Почетния знак на президента. Всеки български спортист се бори за победа, носейки България в сърцето", добави Кубрат.