Дионтей Уайлдър, който е бивш световен шампион на WBC, е на мнение, че настоящият номер 1 – Тайсън Фюри се е опитал да избегне трети сблъсък с него.

„Сега, когато имаме датата и мястото, където ще се бием, подготовката ще стане много по-интензивна. Сега това означава нещо. Сега е сигурно“, категоричен беше Уайлдър, цитиран от Boec.bg, за когото това ще бъде първи сблъсък, откакто загуби пояса именно срещу Тайсън Фюри – на 22 февруари 2020 година.

„Няма къде да избяга, няма къде да се скрие. Трябва да минеш през мен. Аз съм най-силно удрящият боксьор в историята на тежка категория и ще продължа да го доказвам. Разбира се, че гледам на опита му да организира обединителен двубой с Антъни Джошуа като на страхлив начин да се опита да ме избегне. Поради каква причина? Ние знаем причината и той я знае.

Готов съм да си върна тази титла. Според договора бяхме длъжни да се бием. Той даде думата си. Когато го направите – и ние имаме доказателство – трябва да изпълните задълженията си. Трябва да си свършите работата. Не можете да приключите главата, без да сте преминали през Дионтей Уайлдър“, завърши „Бронзовия бомбардировач“.

Дионтей Уайлдър има баланс от 42 победи, 1 равенство (в първия сблъсък с Тайсън Фюри) и 1 загуба (от Фюри – във втората среща за титлата на WBC). Той е спечелил цели 41 успеха с нокаут.

Тайсън Фюри е с баланс от 30 победи и само 1 равенство на професионалната боксова сцена. Той, също както Уайлдър, не се е качвал на ринга от втория двубой между тях.

Снимка: БГНЕС