Дионтей Уайлдър заяви, че Антъни Джошуа си „измисля оправдания“, за да предотврати мач помежду им, но настоява, че в крайна сметка ще нокаутира британската звезда по „категоричен начин“.

Американецът все още иска двубой за абсолютната световна титла в тежка категория срещу Джошуа, ако си върне пояса на Световния боксов съвет (WBC) в третия сблъсък с Тайсън Фюри на 24 юли в Лас Вегас. Джошуа ще защитава коланите на WBA, IBF и WBO срещу задължителния претендент Олександър Усик, като „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ се очаква да приеме двубоя през септември.

„Определено искам мача с Джошуа. Без извинения, без задължителни претенденти, нищо, което да ни попречи. От това, което виждам, те вече си измислят оправдания. Имат задължителен претендент вече. Никой не иска да се бие с някой като мен и ги виня“, започна Уайлдър за Sky Sports. Прогнозирайки победа над Джошуа с нокаут, той каза: „По категоричен начин“. Джошуа планираше да се бие с актуалния шампион на WBC Тайсън Фюри за абсолютната световна титла, но Арбитражен съд нареди на „Циганския крал“ да защитава пояса си срещу Уайлдър в трети мач помежду им.

В предишните две срещи Фюри и Уайлдър завършиха веднъж наравно, а във втория сблъсък британецът спечели с технически нокаут в седмия рунд. Това е и единственото поражение на Уайлдър в кариерата му – американецът е с 42 успеха на сметката си, и е уверен, че все още може да бъде номер 1 в тежката дивизия. „Определено да, най-лошият човек на планетата, който отново иска да бъде шампиона и лицето на тежката категория“, завърши той.