Международният летен лагер по карате киокушин се провежда в Камчия и е под егидата на "Българска федерация по карате киокушин" и "Световния киокушин съюз".

Събитието е едно от най-мащабните в света на киокушин и е част от календара на родната централа за тази година.

Лагерът продължава до 11 юли, като в програмата са тренировки по карате киокушин, иайдо и специалните майсторски класове на "Професионалната лига на Световния киокушин съюз".

Предвидени са и Световна купа за юноши, девойки и кадети, както и първото Европейско първенство за аматьори по правилата на KWU Professional League.
Шампионатът ще се проведе в рамките на три дни, а финалите ще бъдат на 10 юли в амфитеатъра в Камчия. 

На ринга на бойното шоу ще се изиграят 7 професионални двубоя между състезатели по бойни спортове от повече от 11 страни. Един от бойците е Сергей Браун.

"Прекарах Ковид-19, но вече се чувствам отлично, в добра форма съм и съм готов за битките. Сега първо съм фокусиран върху представянето на моите състезатели и след техните битки ще се концентрирам върху моето представяне. Опонентът ми е французин. Много е силен и висок. Но съм готов", заяви Браун.

В първия ден от международния лагер в Камчия се проведе и Съдийски семинар, воден от шихан Рамил Габасов.

SENSHI 9 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на SENSHI 9 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.

Bulgaria ON AIR ще излъчва последователно събитията на живо на 10 юли от 20:00 часа.