Тервел Пулев поздрави Олександър Усик за страхотния му мач и победата срещу Антъни Джошуа. Украинецът спечели по точки двубоя за три от четирите пояса в тежката категория на професионалния бокс.

Усик стана олимпийски шампион на игрите в Лондон през 2012 година, когато в полуфиналите победи Тервел Пулев с 21:5 точки. Българинът остана с бронз, а след вчерашния мач на “Тотнъм Стейдиъм” обяви в социалните мрежи, че не го е срам от загубата от Усик.

“Страхотен мач, Усик показа как се играе бокс с акъл и умения за пореден път! За мен беше удоволствие да наблюдавам играта му срещу мощния физически Антъни Джошуа.

Винаги съм знаел, че няма за какво да съжалявам за загубата на Олимпиадата от такъв боксьор, като украинеца.

Именно затова на всеки, който ме попита за прогноза казах, че Александър Усик е равностоен на световния шампион Джошуа и е способен да поднесе изненада за букмейкърите и повечето "разбирачи", които пламенно изразяваха мнение, че AJ е непобедим!

Преди мача казах, че англичанинът не е играл досега с такъв боксьор и се оказах прав! Това е боксът, затова е велик спорт, затова му казват "сладката наука". Затова тежката категория е несравнима с никоя друга и затова боксът е най-използваният спорт във филмите.

За мен е чест, че съм делил един ринг с такъв боксьор, като Александър Усик и не ме е срам, че съм загубил”, написа Пулев във Фейсбук.