Бившият световен шампион в тежка категория Владимир Кличко отправи ласкави думи към сънародника си Олександър Усик, който детронира Антъни Джошуа и взе поясите на IBF, WBA и WBO, но заяви, че британецът има време, за да се върне на върха и да стане абсолютен световен шампион.

34-годишният Усик категорично победи Джошуа с единодушно съдийско решение, за да стане първият световен шампион от Украйна след братята Кличко.

"Следя Усик от 2012 година, когато стана олимпийски шампион. Той няма загуба от много време, спечели всички титли в полутежка категория, а сега е шампион в тежка. Той наистина е специален", заяви Кличко.

"Това е едно предизвикателство към Ей Джей. Спомням си, че аз загубих два мача в рамките на 13 месеца (през 2003 и 2004). Но след това се върнах и станаха един от боксьорите с най-дълъг престой като световни шампиони. Ей Джей все още може да има своето време, важното е как ще отговори на предизвикателството", допълни украинецът.

Джошуа и Усик ще проведат реванш през февруари или март следващата година, като все още се уточнява датата и мястото на двубоя./БГНЕС

Галерия