Галерия

Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри защити пояса си на WBC, след като победи американеца Дионтей Уайлдър с нокаут в 11-ия рунд. 

Фюри доминираше през по-голямата част от мача, въпреки че на два пъти падна в нокдаун в четвъртия рунд, и в крайна сметка заслужено стигна до втора поредна победа срещу американския си съперник.

 

 

Уайлдър започна агресивно, но падна в нокдаун още в третия рунд, когато беше спасен от гонга. Той обаче веднага си върна и в следващия рунд прати битанеца два пъти на земята! Преимуществото му продължи до шестия рунд, когато Фюри започна да доминира.

 

 

Циганския крал постепенно заигра по-добре и вкарваше мощни удари в главата на противника си, който не спираше да вярва, че води по точки и вдигаше ръце в края на всеки рунд.

 

 

Американецът видимо изпитваше трудности и едва-едва се държеше на краката си. Той падна в нокдаун в 10-ия рунд, а в следващия остана проснат и от устата му бликна кръв, което накара съдията да прекрати мача.

 

 

 

Така приключи една от най-интересните трилогии в тежка категория в последните години. Първият мач между Фюри и Уайлдър през 2018 година завърши с драматично равенство, а през февруари 2020 Фюри нокаутира съперника си в седмия рунд, за да вземе пояса на Световния боксов съвет (WBC). Днес той направи категорична защита на титлата си и продължава да няма загуба в 32 мача (31 победа и 1 равенство).

За успеха си днес Тайсън Фюри ще получи 30 милиона долара, докато Дионтей Уайлдър си осигури 20 милиона долара.