Галерия

Антъни Джошуа изглежда е намерил човекът, който да промени стила му и да се опита да го изведе обратно до световния връх. Бившият шампион на WBA, WBO, IBF и IBO се е свързал с някогашния треньор на Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд – Рони Шийлдс. Според медиите на Острова, именно това ще е човекът, който ще заеме основна роля в щаба на Ей Джей за реванша с Олександър Усик.

Британецът вече повече от седмица е в САЩ, където проведе тренировки в няколко различни клуба, включително и този на Канело Алварес. За евентуално негово партньорство с Шийлдс заговори самия специалист, който е базиран в Тексас.

„Те ме потърсиха. Питаха ме дали проявявам интерес към това да видя Ей Джей и той самият да дойде в залата, за да преценим дали ще се напаснем. Казах, че няма проблем и с удоволствие може да направим няколко тренировки. Може да се каже, че бе нещо като прослушване, но за мен боксът си е бокс, без значение кого ще тренирам”, коментира пред ThaBoxingVoice Рони Шийлдс, цитиран от Boec.bg.

Специалистът е уверен, че може да помогне на Джошуа да си върне поясите от Усик. „През последните два дни всичко изглежда върви идеално. В първия ден само си говорихме, за 3-4 часа, след което на следващия направихме лека тренировка, за да видя в каква кондиция е. Проведохме някои упражнения, исках да му покажа какво точно съм имал предвид. Гледахме няколко рунда от мача с Усик и му споделих какво мисля”, каза още Шийлдс.

Той отправи и индиректни упреци към колегата си Роб Маккракън. „Изненада ме, че казах на Ей Джей някои ходове, които е можел да направи, а той ми отговори, че никога не се е замислял за подобно нещо. Сподели ми, че европейският бокс е много по-различен от американския и именно затова е в САЩ, за да добави неща, които му липсват”.

Джошуа е бил категоричен, че иска да промени стила си и от боксьор, да стане боец. „Искам да ме научиш как да бъда истинско куче, най-злобното куче на ринга. Мислех, че мога да надиграя Усик, но сега искам просто да го победя, нищо повече”, казал британецът. При което Шийлдс му отговорил, че започнат ли работа заедно, това ще се случи.