Бургаските клубове „Сентоки“ и „Гладиатор“ завоюваха най-много медали на турнира по карате киокушин за Национална купа „Верея“. 

Надпреварата, която бе за деца до 12 г. и до 14 г. – кумите, се проведе на 24-ти октомври в зала „Иван Вазов“ в Стара Загора. Участваха 134 състезатели от 25 клуба от цялата страна, пише boec.bg.

Организатор на силния турнир, който се провежда от 1989 г. без прекъсване насам, е спортен клуб „Аскен“ (Стара Загора) и Българска карате киокушин федерация (БККФ). Битките се проведоха в 20 категории в две възрастови групи.

Състезателите на „Сентоки“ се отличиха сред клубовете с най-много отличия – общо 14. Освен това те излъчиха и най-много титли от всички – 6 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала.

След тях по брой призови места се нареди друг клуб от Бургас – „Гладиатор“, който завърши с 2 първи, 3 втори и 4 трети места или общо 9 медала. С медал по-малко, но също с две шампионски титли, завърши „Оками дожо“ – 2 златни, 3 сребърни, 3 бронза. Така тимът от Асеновград влезе в топ 3 на най-добрите отбори.

Всички медалисти можете да видите ТУК!