Галерия

Антъни Джошуа, който е бивш световен шампион на WBA Super, WBO, IBF и IBO, разкри пред медии, че Дионтей Уайлдър е спрял развитието си и това е една от причините да допусне загубите от Тайсън Фюри за пояса на WBC в тежка категория.

"Този ​​нещастник спря да се развива. Той застина. А когато се изправи срещу един-двама добри бойци, показа колко му е трудно да бъде на елитно ниво. Но, във всеки случай, желая му успех. Той се опитва да се промени, защото сега разбира, че не е толкова лесно да се изправиш срещу корави момчета".

"Ако успее да използва натрупания опит, ще удължи кариерата си с още няколко години. Изводът е прост: "хубаво е да се чувстваш защитен, но в крайна сметка трябва да се тестваш", сподели Джошуа пред световната преса", цитиран от fight-bg.com.

Припомняме, че Тайсън Фюри нокаутира в 11 рунд Дионтей Уайдър в главния сблъсък на бойна гала, състояла се на 9 октомври в Лас Вегас. Срещата беше за световната титла WBC в тежка категория. В двубоите между двамата Циганския крал води с 2 успеха, а първият сблъсък приключи с равен резултат.

Олександър Усик пък спечели поясите на IBF, WBA Super, WBO и IBO, надделявайки над вече бившия шампион – Антъни Джошуа след категорично съдийско решение в негова полза на боксова гала, провела се на 25 септември на стадиона на футболния отбор Тотнъм.

Галерия