Претендентът за световната титла в тежка категория Дилиан Уайт заяви, че световният шампион Тайсън Фюри е задължен да се бие с него за пояса на Световния боксов съвет (WBC). Британецът Уайт се закани да победи сънародника си и да го свали от боксовия трон.

По-рано тази есен Фюри нокаутира Дионтей Уайлдър, за да сложи край на трилогията между двамата и да защити пояса на WBC, но от организацията обявиха, че Уайт е официален претендент за титлата. Това може да постави прът в планове на Циганския крал да се бие с победителя от Александър Усик и Антъни Джошуа за обединение на всичките пояс в дивизията.

"Вече е потвърдено, че следващият мач на Тайсън Фюри трябва да е срещу мен. WBC го обявиха и на сайта си, аз съм официалният претендент. Той ще се опита да се бие с Усик, защото това е много по-лесен мач за него, но вече няма избора. Какво ще направи, ще хвърли пояса в кофата и ще избяга от повече пари, отколкото получи за мача с Уайлдър? Той казва, че държи на думата си, но ние знаем колко глупости говори", коментира Уайт.

"Той знае, че вече съм го свалял на земята и мога да го направя отново. Той не обича да получава удари в тялото и затова не иска да се бие с мен. Разбира се, че ще го нокаутирам. Отдавна искам да се изправя срещу него и сега искам да се бием за световната титла", допълни британецът, който има две загуби на професионалния ринг - от Антъни Джошуа и Александър Поветкин.