Олимпийската шампионка Ивет Горанова спечели бронзов медал в категория 55 килограма на световното първенство по карате, което се провежда в Дубай. Възпитаничката на Ангел Ленков победи с 4:1 точки Дженифър Уорлинг (Люксембург).

Българката поведе с 1:0 точки, но малко по-късно резултатът беше изравнен. След това 21-годишната ни спортистка направи техника за три точки и увеличи аванса си на 4:1, 16 секунди преди края на мача, което й беше достатъчно за успеха.

До срещата за бронза Ивет Горанова стигна след победа в репешажите срещу Джералдин Пеня Барко от Колумбия след 2:2 и сеншу. Преди това олимпийската ни шампионка записа две победи, в това число и над Анжелика Терлюга (Украйна), но на четвъртфинала претърпя поражение от Алън Тринити (САЩ). В последствие след контузия именно на Тринити, плевенчанката успя да стигне до репешажите, а след това  и до бронзовото отличие.

Това е втори бронз за Ивет от шампионат на планетата при жените . Преди три години в Мадрид, при дебюта си на планетарните форуми тя спечели медал със същия цвят. Освен това Ивет  Горанова има титла от европейските игри в Минск през 2019  и бронз на европейското в Гуадалахара същата година.